Immun44®
Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!

Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!

Imunitet moramo jačati tijekom cijele godine, posebice u vrijeme kada nastupi sezona prehlade i gripe. Da biste izbjegli razne infekcije i ubrzali proces izlječenja, slijedite ove savjete:

Raznolika prehrana

Svježe voće i povrće je puno antioksidansa. Antioksidansi štite tijelo od slobodnih radikala i jačaju imunitet. Namirnice poput naranči, limuna, paprike, kivija, brokule i zelenog lisnatog povrća obiluju vitaminom C, što također pozitivno djeluje na imunitet.

Tjelovježba

Fizička aktivnost smanjuje stres, jača imunitet i smanjuje mogućnost obolijevanja od srčanih bolesti i nekih vrsta raka. To ne znači da morate izvoditi vježbe visokog intenziteta. Lagana šetnja također može biti djelotvorna.

Opuštanje

Dugotrajan stres šteti organizmu. Istraživanja pokazuju da dugotrajni stres može oslabiti imunološki sustav, stoga radite stvari koje vas opuštaju. Priuštite si svaki dan 30 do 60 minuta za laganu tjelovježbu, šetnju, toplu kupku, meditaciju ili čitanje omiljene knjige.

Vođenje ljubavi

Vođenje ljubavi jača imunitet i podiže raspoloženje. Osobe koje češće vode ljubav imaju više obrambenih tvari u organizmu.

Kućni ljubimci

Kućni ljubimci nas potiču na kretanje, snižavaju visoki krvni tlak, snižavaju loš kolesterol i čuvaju zdravlje srca. Dokazano je da psi mogu ojačati imunitet djece i spriječiti razvoj raznih alergija.

Kvalitetan san

Većini odraslih je potrebno od 7 do 9 sati sna tijekom noći. Da biste bolje spavali, napravite raspored spavanja kojeg ćete se pridržavati. Za bolji san se preporučuje izbjegavanje alkohola i kofeina, često prozračivanje prostorija i udaljavanje od elektronskih uređaja.

Pranje ruku

Pranje ruku je izuzetno važno za zdravlje. Za pranje ruku koristite sapun i vodu i perite ih najmanje 20 sekundi. Također možete koristiti vlažne maramice i sredstva za dezinfekciju ruku s najmanje 60% alkohola.

Biljni dodaci prehrani

Biljni dodaci prehrani mogu također ojačati imunološki sustav.

Immun44 je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece.

Immun 44 proizvodi sadrže:

  • Fito – ekstrakte iz biljke Sivi dlakavi bušin (lat. Cistusincanusssp. Creticus)
  • Phyto – Panmol® vitamine
  • Mikronutrijente (minerale i elemente u tragovima)

Immun 44 proizvodi ne sadrže gluten ni laktozu i pogodni su za primjenu kod vegetarijanaca.

Kako djeluje Immun 44?

  • Vitamini B6, folna kiselina (B9), B12, vitamin A, vitamin C kao i elementi u tragovima selen i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.
  • Vitamini folna kiselina, B12 i element u tragovima cink imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica, a vitamin A ima ulogu u procesu specijalizacije stanica.
  • Vitamini B2, E i C, biljni polifenoli (iz cistusa) te elementi u tragovima selen, mangan i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
  • Vitamin C doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Immun 44 preparati se preporučuju:

  • Preventivno - kod svih stanja koja potencijalno mogu narušiti normalnu funkciju imunološkog sustava odraslih i djece (mikronutritivni deficit, stres, nedovoljna fizička aktivnost, loša higijena, prekomjerno konzumiranje alkohola i cigareta...).
  • U aktivnoj fazi bolesti, osobito izazvane virusom.

Immun 44 tekući dodatak prehrani dolazi u bočici od 300 mL s dozirnom čašicom, koja je dovoljna za 30 dana primjene.


Vezani članci

Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet
Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet

Obzirom da svake godine nastupa sve više vrsta prehlade, viroze i gripe, potrebno je jačati imunitet kroz cijelu godinu. Da bismo izbjegli obolijevanje, potrebno je ....

Pročitaj više
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Kontakt

STADA
STADA d.o.o., Hercegovačka 14, 10000 Zagreb | www.stada.hr |
Datum zadnje izmjene: siječanj 2023.